Historie

Vanwege de ervaring dat klanten na sluitingstijd van het bouwbedrijf langs kwamen voor een spijker, houtmot, een los plankje hout of een bouwkundig advies etc, én met het plan het bouwbedrijf een push-up te geven, speelde de huidige directie – Co en Louis Kamp – in 1979 met het idee om een doe-‘t-zelf winkeltje te starten. In 1980 krijgt dit gestalte en de 1e winkel is een feit.
Het personeelsbestand bestond toen uit 1 à 2 verkopers.
Van 1980 tot 1999 bleek de winkel een dermate succes te zijn dat er nog 3 verbouwingen noodzakelijk waren om aan de toenemende vraag naar doe-‘t-zelf bouwmaterialen te voldoen en de bestaande oppervlakte niet toereikend bleek.
Ook veranderde de directie een paar maal van inkooplabel omdat die volgende keuze meer voordelen gaf voor de bedrijfsvoering (uitgebreider assortiment, grotere inkoop)
De verwachting om het bouwbedrijf een push-up te geven (de bouw maakte een moeilijke tijd door) kwam uit: het advies vanuit het winkelpersoneel ‘wij hebben ook een bouwbedrijf om uw klus te klaren’ heeft voor een vergaande klantenkring gezorgd, alsook een belangrijke verbintenis tussen de bedrijven onderling.
Ook andersom werkt deze verbintenis, bij inschakeling van het bouwbedrijf worden materialen uit de bouwmarkt aangeschaft.In 1995 werd het CV- en loodgietersbedrijf G. Burger BV ingelijfd. Het winkelassortiment van het cv- en loodgietersgebeuren werd toen opgenomen in de bouwmarkt.
In 1999 krijgt de laatste uitbreiding – naar ruim 2.500 m2 ! – vorm, een uitgebreide service bouwmarkt.
Om zich blijvend te onderscheiden, wordt het accent gelegd op service, deskundig advies en absoluut lage prijzen als gevolg van grootschalige inkoop.
De bouwmarkt beschikt tevens over een showroom (sanitair, keukens, deuren, kasten, laminaat, hang- en sluitwerk), een zagerij en een bezorgdienst.
Dat het personeelsbestand in de loop van de jaren is meegegroeid is dan ook een logisch gevolg.